fbpx

Turer

Boka en tur

Nedanstående turer går att boka till en grupp. Kostnaden är 2250:- och baseras på Föreningen Stockholms Auktoriserade Guiders riktlinjer för 2021.

I Blåmålarens fotspår

Eugène Jansson har kallats för blåmålaren och målade under en lång tid ett flertal landskapsmålningar av Stockholm i ett speciellt blått ljus. I den här vandringen följer du med konstvetaren och den auktoriserade turistguiden Emil Åkerö från Art Tours Sthlm på en tur över söders höjder på Södermalm. Vi får se var Jansson levde och verkade men också var hans målningar utspelar sig med hjälp av upptryckta bilder på verken.

I Blåmålarens fotspår arrangeras i samarbete mellan Thielska Galleriet och Art Tours Sthlm. De som köper biljett till vandringen får halva priset på ordinarie entré biljett på Thielska Galleriet mot uppvisande av kvitto vid ett besök under 2021.

 

Blockhusuddens Sommarnöjen

Blockhusudden på Djurgården är en spännande miljö med en historia från vikingatiden fram till idag med bland annat Gustav Vasas blockhus, tullhus från 1700-talet, pittoreska stugor och dekorativa villor – så kallade sommarnöjen. Startpunkten för vandringen är Thielska Galleriet, ritat av arkitekten Ferdinand Boberg kring förra sekelskiftet. Vandringen leds av en auktoriserad turistguide från Art Tours Sthlm som tar med er på en tur bland Blockhusuddens historiska miljöer.

Blockhusuddens sommarnöjen arrangeras i samarbete mellan Thielska Galleriet och Art Tours Sthlm. De som köper biljett till vandringen får halva priset på ordinarie entrébiljett till Thielska Galleriet mot uppvisande av kvitto vid ett besök under 2021. Vandringen tar cirka en timme. Turen rekommenderas från 15 år och uppåt.

 

Konstnärer på Södermalm - Var verkade de?

Del I

Södermalm har en historia fylld av industrier, arbetare samt konstnärer och författare som varit verksamma och bott i olika delar och kvarter. Det här är guidad visning som visar var olika konstnärer och författare varit verksamma på Söders höjder verkat. Historier, fakta och skratt utlovas.

Start vid Tors fiske, på Mariatorget

 

Del II

Södermalm har en historia fylld av industrier, arbetare samt konstnärer och författare som varit verksamma och bott i olika delar och kvarter. Det här är guidad visning som visar var olika konstnärer och författare varit verksamma på Södermalm verkat. Historier, fakta och skratt utlovas.

 

Konstnärer på Östermalm, var verkade de?

Östermalm som länge gick under namnet ladugårdslandet är den stadsdel i centrala Stockholm som bebyggs sist. Det är något som vi inte alltid märker idag med de paradvåningar som stadsdelen utgörs av. Östermalm är dock inte bara hem för direktörer och disponenter utan har även en konstnärlig historia. Det här är en guidad vandring på Östermalm om var olika konstnärer och författare varit verksamma.

Kungsholmskåkar

Kungsholmen har en rik variation av hus och arkitektur, långt utöver Ragnar Östbergs skapelse Stockholms stadshus. Kungholmskåkar är en vandring genom tiden och visar på tidsresan mellan nationalromantisk arkitektur och funktionalism och lite till. Här pratar vi om olika hus, kåkar, människor och stadsutveckling. Var jobbade August Strindbergs pappa? Vad är historien om Kungsklippan? Var ligger Sveriges första och mest diskuterade kollektivhus? Det och lite till är frågor vi tittar på.

Vandringen tar 1,5 timme och börjar på Hantverkargatan 1.

Söderkåkar

Runt Nytorget ryms både malmgårdar, industri och gamla arbetarbostäder. Följ med på en tur kring söders historia, med kända personers adresser, spår av industrier och utvecklingen av Södermalm idag.